<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 11, 2023

Turkije: Israël verplicht schade aan Palestina te vergoeden

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft tijdens de moslimtop in Riyad gezegd dat Israël verantwoordelijk moet worden gehouden voor de schade die het heeft aangericht in Palestina.

Ook liet hij de hele wereld weten dat Israëlische ministers erkennen dat Israël kernwapens zou hebben. “De kwestie van kernwapens wordt toegegeven door Israëlische ministers en moet worden onderzocht. Als er kernbommen zijn die buiten de controle van het Internationaal Atoomenergieagentschap zijn gesmokkeld, moeten deze worden onthuld”, sprak de Turkse leider op een gezamenlijke Arabisch-Islamitische topconferentie in de Saudische hoofdstad. (LEES meer)

De Israëlische regering wordt gepaaid door het Westen, zei Erdoğan. “Israël, dat verwend wordt door het Westen, is verplicht de schade te vergoeden die het heeft veroorzaakt. ”

Met betrekking tot de oproepen tot een staakt-het-vuren en de permanente vrede in de regio, zei de Turkse president: “We zijn bereid de nodige inspanningen te leveren en garant te staan om de vrede te bewaren die zal worden gevestigd.”

“Al-Quds (Jeruzalem) is onze rode lijn. Wij wensen dat Al-Quds, bekend als de stad van de vrede, en alle Palestijnse landen terugkeren naar hun oude tijden.”

De moslimtop is met spoed georganiseerd door de Arabische Liga en de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) door de zorgelijke situatie in Palestina, waar Israël moedwillig veel burgerslachtoffers, waaronder veel kinderen en vrouwen, maakt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-11-2023

Nov 11, 2023
Loading posts...