<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 21, 2018

Turkije komt met nieuwe soorten baklava

Naar aanleiding van grote prijsstijgingen van pistachenoten in Turkije vanwege tussenpersonen, heeft de Turkse minister van Voedsel voorgesteld het Turkse toetje ook met andere soorten noten te produceren.

“Wat denkt men van baklava met hazelnoten?”, stelde minister Ahmet Eşref Fakıbaba voor. “De markt heeft 100.000 ton hazelnoten tot zijn beschikking.”

Zijn oproep kreeg gelijk gehoor, nu baklavaproducenten ook boos zijn op tussenpersonen die de prijzen van pistachenoten manipuleren. Zij zijn inmiddels al met diverse alternatieven gekomen. Een daarvan is baklava met pinda’s.

“90 procent goedkoper”, zegt een patisserie-eigenaar in Osmaniye die de pindabaklava heeft gemaakt. De eerste reacties zijn zeer positief, meldt hij.

In Malatya wordt baklava naast wal- en hazelnoten nu ook met abrikozen geproduceerd. “Wij hebben tien soorten toetjes zonder pistachenoten”, zegt een producent.

Tussenpersonen die pistachenoten verkopen, hebben deze Ramadan de prijzen extra omhoog gegooid. Het Turkse ministerie van Voedsel meldt de kwestie nauwlettend in de gaten te houden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – OSMANIYE – MALATYA  | Gepubliceerd: 21-05-2018

May 21, 2018
Loading posts...