<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 16, 2019

Turkije laat Armeniërs, christenen en joden uitgebreid genieten van alle rechten

Religieuze minderheden in Turkije genieten uitgebreid van al hun rechten sinds de huidige regeringspartij aan de macht is.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan tijdens een bijeenkomst.

Religieuze minderheden zoals Grieks-orthodoxe christenen (Rum), Armeniërs en joden genieten van hun rechten in meest uitgebreide vorm”, zei Erdoğan.

Zijn uiting komt in de week dat hij de Griekse premier Alexis Tsipras op bezoek had in Turkije. Erdoğan liet weten dat Tsipras bij hem klaagde dat de Griekse oppositie hem bekritiseert, maar de Turkse president zei dat ze politici zijn en dat ze zelfvertrouwen moeten hebben.

Ook gaf de Turkse leider de Griekse premier een veeg uit de pan. “Je kunt een Turkse naam in West-Thracië niet eens tolereren”, haalde Erdoğan uit, verwijzend naar de Griekse regio met een Turkse minderheid. Griekenland heeft namelijk verschillende verenigingen in West-Thracië gesloten omdat ze het woord “Turks” in hun naam hadden.

Hoewel het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) Griekenland hierover heeft veroordeeld, past Griekenland het oordeel van het ECHR over deze kwestie niet toe. Griekenland weigert te erkennen dat er een Turkse minderheid in Griekenland is en erkent het alleen met zijn religieuze denominatie, als een moslimminderheid.

De West-Thracië-regio van Griekenland is de thuisbasis van een Islamitische Turkse minderheid van ongeveer 150.000 mensen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 16-02-2019

Feb 16, 2019
Loading posts...