<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 22, 2019

Turkije laat nieuwste eigen duikboot te water

De tewaterlating van de eerste en nieuwste Turkse onderzeeër, de Piri Reis, is een feit. Zondag werd dat ceremonieel gevierd in de noordwestelijke provincie Kocaeli.

Tussen 2022 en 2027 zullen, in kader van een ultramodern duikbootproject, in totaal zes nieuwe onderzeeërs in dienst treden bij de Turkse zeestrijdkrachten, sprak de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan tijdens de feestelijke bijeenkomst.

De 68 meter lange Piri Reis is in vier jaar gebouwd. Ook gaf de Turkse president het startsein van de bouw van de vijfde Turkse onderzeeër, de Seydialireis.

De nummer twee, drie en vier zijn genaamd Hızırreis, Muratreis en Aydınreis. “Elk van de onderzeeërs zijn vernoemd naar werkelijk monumentale persoonlijkheden”, zei Erdoğan.

Verwijzend naar de maritieme deal met Libië zei de Turkse leider dat de deal niet in tegenspraak is met Turkse of internationale wetten. Indien nodig zal zijn land het niveau van militaire steun voor de door de VN erkende Libische regering kunnen verhogen met lucht-, marine- en grondfaciliteiten.

Erdoğan benadrukte dat Turkije zijn beleid in Syrië en Libië absoluut niet zal veranderen.

Turkije bouwt in het kader van een grootschalig marineproject en defensieonafhankelijkheid eigen grote militaire schepen. De Turkse president nam vanuit de lucht ook een kijkje op de TCG L400 Anadolu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KOCAELI | Gepubliceerd: 22-12-2019

Dec 22, 2019
Loading posts...