<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Mar 30, 2021

Turkije laat punten liggen tegen Letland

Het Turkse elftal heeft dinsdag in het derde WK-kwalificatieduel gelijkgespeeld tegen Letland (3-3).

Al na 100 seconden deed Kenan Karaman de Letten de groeten in een voor de Turken een droomweek: 1-0. Hakan Çalhanoğlu deed daar in minuut 33 een schepje bovenop: 2-0 na een afstandsknal. Een minuut later was het Robert Savalnieks die scoorde voor Letland, 2-1.

Mert Müldür werd in de 51ste minuut flink onderuit gehaald in het strafschopgebied. Burak Yılmaz klaarde de penaltyklus: 3-1. De Letten bleven tegenstrijden, 3-2 in de 58ste minuut dankzij Roberts Uldrikis. Davis Ikaunieks (79’) bracht zijn team naar een gelijkspel: 3-3.

Het team van bondscoach Şenol Güneş gaat de kwalificatiestop tot september in als groepsleider (G). Recent kregen Nederland (4-2) en Noorwegen (3-0) een flinke dreun van Turkije. Oranje verloor ook van de Turken in 2015 in Konya, toen met 3-0.

Op 1 september speelt Turkije tegen Montenegro en 4 september tegen Gibraltar. Nederland staat 7 september op het programma.

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TMC | Gepubliceerd: 30-03-2021