<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 16, 2016

‘Turkije laat wereld zien wat democratie is na ongekend landverraad’

Miljoenen Turken zijn vrijdagavond en zaterdag de straat opgegaan na een mislukte poging tot een militaire staatsgreep van een klein deel van het Turkse leger, dat opdracht kreeg van een terreurgroep.

Het gaat om een zeer klein deel van militairen die verschillende rangen hebben in het leger, laten de Turkse president Erdoğan en premier Yıldırım weten. “Het leger is heilig. Er is geen plek voor landverraad. Een schoonmaakoperatie binnen het leger is gaande”.

Turken zijn zeer woedend op de mensen die de Turkse regering omver wilden halen. De landverraders hebben met Turkse helikopters geschoten op het Turkse parlementsgebouw en diverse overheidsgebouwen in Ankara. Op straat heeft de Turkse politie en de trouwe militairen hun handen vol om de Turkse bevolking in bedwang te houden zodat de couplegers, hun terreurgroep en lokale leiders niet worden gelyncht.

Mede door de Turkse bevolking die massaal de straat opging voor de democratie, is de staatsgreep van de landverraders mislukt, melden Turkse politici en journalisten.

Inmiddels zijn honderden militairen met verschillende rangen ontslagen en gearresteerd. Acht coupplegers zijn met een helikopter van het Turkse leger gevlucht naar Griekenland. President Erdoğan, van wie ook het hotel waar hij verbleef is gebombardeerd tijdens de coup, gaf aan dat iedere schuldige één voor één zeer hard gestraft zal worden.

‘Turkije laat wereld zien wat democratie is na ongekend landverraad’

Op dit moment is de rust teruggekeerd in Turkije. Premier Yıldırım heeft in een interview de Turkse bevolking bedankt voor hun oprechtheid. “We hebben te maken met een ongekend landverraad. Helaas hebben we 161 martelaren en zijn er tot nu toe 1440 gewonden gevallen tijdens de coup.”

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Jul 16, 2016
Loading posts...