<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 11, 2021

Turkije lanceert meest veilige berichtenapp ter wereld

De Turkse defensiegigant Havelsan heeft een eigen en veilige chatdienst ontwikkeld. De berichtenapp heet ileti.

İleti, ontworpen voor bedrijfscommunicatie, is de eerste applicatie die is ontwikkeld met Whitebox Cryptography (WBC), verklaarde Havelsan zondag.

“Met de WBC Library beschermt ileti softwarematig persoonlijke sleutels (gegevens) en voorkomt dat ze worden gekaapt”, maakte het Turkse defensiebedrijf bekend. Het systeem maakt gebruik van wiskundige technieken en transformaties om appcodes en sleutels samen te voegen.

De applicatie zorgt voor maximale databeveiliging in bedrijfscommunicatie en beschermt gegevens tegen inbraken van derden. “Met deze functie loopt ileti een stap voor op andere instant messaging-toepassingen op het gebied van beveiliging”, is benadrukt.

Beveiligde spraak- en video-oproepen, media- en locatiedeling en on-premise installatie (dus niet via een externe server of cloud) zijn ook beschikbaar op ileti.

#VerwijderWhatsapp

Nadat de populaire berichtendienst WhatsApp veel gebruikers dwong in te stemmen met nieuwe privacyregels, ging een groot aantal mensen op zoek naar alternatieven voor hun smartphone. Turken stapten massaal over naar eigen chatapps zoals BiP en Dedi en startten de hashtag #WhatsAppiSiliyoruz.

De veranderingen in de privacyregels van WhatsApp omvatten onder meer het delen van persoonlijke gegevens met bedrijven van Facebook. De app is bij weigering (voor nu) onbruikbaar na 8 februari.

Onderzoek

De Turkse mededingingsautoriteit KVKK is een onderzoek gestart naar WhatsApp. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-01-2021

Jan 11, 2021
Loading posts...