<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 02, 2020

Turkije lanceert nationale strategie voor kunstmatige intelligentie (AI)

Turkije zal binnenkort een nationale strategie voor kunstmatige intelligentie (AI) lanceren, opgesteld in samenwerking met openbare, particuliere en academische instanties.

Dat zei de minister van Industrie en Technologie van het land dinsdag.

“In onze strategie hebben we zes prioriteiten gedefinieerd met betrekking tot menselijk kapitaal, onderzoek, ondernemerschap, infrastructuur en datakwaliteit”, vertelde minister Mustafa Varank tijdens het TRT World Forum 2020, dit jaar virtueel gehouden vanwege de coronapandemie.

Het evenement van dit jaar, georganiseerd door de Engelstalige dienst van de staatsomroep TRT, heeft als thema “Shifting Dynamics: The International Order in a Post-Pandemic World.”

Het nieuwe actieplan zal ook betrekking hebben op sociale en economische perspectieven, internationale en bilaterale samenwerking, structurele en transformatie van de beroepsbevolking, vertelde Varank.

De strategie maakt deel uit van de ‘Nationale Technologie Zet’ van Turkije, die tot doel heeft zijn economische en technologische onafhankelijkheid te waarborgen. Er wordt ook een nationaal AI-instituut opgezet met jonge onderzoekers, ondernemers en data-ingenieurs aan boord.

De minister benadrukte dat Turkije een innovatief, op toegevoegde waarde en exportgericht ontwikkelingsmodel hanteert om zijn ambitieuze doelen te bereiken. “De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Turkije. Onze deuren zullen altijd openstaan ​​voor onderzoekers en zakenmensen van over de hele wereld.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-12-2020

Dec 02, 2020
Loading posts...