<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 23, 2017

Turkije legt uit waarom het Europa beticht van fascisme en nazipraktijken

De Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş heeft donderdag gereageerd op een nieuwsbericht van een krant dat ‘Turkije een stap terug heeft gezet’ nadat het Europa betichtte van nazipraktijken en fascisme.

“Wij hebben helemaal geen stap teruggezet, begrijp goed wat we hebben gezegd”, zei Kurtulmuş naar aanleiding van het nieuwsbericht. “Die woorden zijn niet ter belediging, maar zijn gebruikt omdat we ons zorgen maken over de toekomst van Europa.”

De Turkse vicepremier legde uit dat Europa steeds meer gegijzeld begint te worden door ultranationalisten en extreemrechtse racistische groeperingen. “Dit zijn voorbodes van vormen die zich zullen transformeren tot fascisme en nazisme. Dit zien we nu terugkomen in de vorm van vreemdelingenhaat, islamofobie, haat tegen Turkije en zelfs Erdoğanofobie. Dit is een ongezonde situatie. Dit vergiftigt en stompt het democratische bewustzijn van Europa af”, zei Kurtulmuş.

Turkije legt uit waarom het Europa beticht van fascisme en nazipraktijken1

Wilders

“Er is een ene racistische leider in Europa, genaamd Wilders, die alle moskeeën wil slopen, de Koran wil verbranden en moslims uit Europa wil verdrijven. Zijn partij wordt de tweede grootste in een parlement. Omdat dit soort gedachtes veel aandacht krijgen, zijn politici die niet zo denken stil voor eigen gewin. Als deze redelijke politici blijven zwijgen en dit niet tegenhouden, kunnen zij geen politiek meer bedrijven en zal Europa over een paar jaar opgeslokt worden door de grote golf van toenemende racisme en fascisme. Europa zal dan weer terugkeren naar zijn donkere tijden”, aldus de vicepremier van Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ADIYAMAN | Gepubliceerd: 23-03-2017

Mar 23, 2017
Loading posts...