<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 20, 2022

Turkije levert derde marineschip aan Pakistan

In Pakistan is vrijdag het derde Turkse marineschip bestemd voor de Pakistaanse marine te water gelaten. De PNS Badr is door het Turkse defensiebedrijf ASFAT in Karachi gebouwd.

De ceremonie is bijgewoond door de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif, Turkse defensieminister Hulusi Akar, Pakistaanse minister van Defensie-industrie Muhammed Israr Tareen en commandant van de Pakistaanse zeemacht admiraal Amjad Khan Niyazi. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan had een videoboodschap voor alle aanwezigen.

Pakistan heeft vier korvetten besteld van Turkije, waarvan nu drie geleverd. “Dit zijn nu een van de meest technologisch geavanceerde schepen”, reageerde de Turkse minister. “Deze schepen zullen essentiële taken vervullen bij de verdediging van Pakistan en bijdragen aan vrede en stabiliteit in de regio en de wereld.”

Akar benadrukte ook dat Pakistan het tweede thuisland van Turkije is. “Met de kracht die we ontlenen aan de broederschapsbanden tussen onze landen, zullen we onze inspanningen voortzetten om onze betrekkingen naar een hoger niveau te tillen.”

De relatie tussen Turkije en Pakistan heeft een unieke structuur in tegenstelling tot normale relaties tussen andere landen, vervolgde de Turkse defensieminister. “Dankzij de historische en diepgewortelde vriendschap en broederschap tussen Turkije en Pakistan blijven we op elk gebied nauw samenwerken. We zullen de steun van onze Pakistaanse broeders tijdens onze strijd naar onafhankelijkheid nooit vergeten, zowel in goede als slechte tijden.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-05-2022

May 20, 2022
Loading posts...