<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 25, 2019

Turkije ligt op schema met bouw langste hangbrug ter wereld

De bouw van de langste hangbrug ter wereld in de Turkse provincie Çanakkale verloopt volgens schema. Woensdag zijn de vier kolossale torenblokken per schip gearriveerd op de bouwlocatie.

De Çanakkale 1915-brug zal Europa en Azië nogmaals verbinden tussen de gelijknamige stad en Lapseki in Anatolië. De afwerkingsdatum van de megabrug is met een jaar vervroegd. In 2022 moet men al de Dardanellen kunnen overbruggen via een snelweg met tweemaal drie brede rijstroken.

De afstand tussen twee brugtorens wordt 2.023 meter, een symbolisch getal voor Turkije dat doet denken aan de honderdste verjaardag van de Republiek Turkije. Voor de torens en dek wordt zo’n 90.000 ton staal gebruikt.

De Turkse megabrug wordt 32 meter langer dan de huidige langste brug ter wereld, de Akashi-Kaikyo-brug tussen Kobe en het Awaji-eiland in Japan. In totaal wordt de hangbrug inclusief toegangswegen zo’n 4,6 kilometer lang.

De hoogte van de torens van de megabrug is ook goed voor een record: 318 meter. Met een heuvelhoogte van 333 meter wordt het niet alleen de langste, maar krijgt het ook de hoogste brugtorens, is verklaard.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ÇANAKKALE | Gepubliceerd: 25-07-2019

Jul 25, 2019
Loading posts...