<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 08, 2020

Turkije luchtbrug van de wereld

De vrachtdivisie van Turkish Airlines, Turkish Cargo, heeft zijn wereldmarktaandeel tijdens de coronapandemie vergroot tot 5 procent. Het grote vrachtbedrijf fungeerde als een luchtbrug van de wereld.

Dat blijkt uit cijfers van World Air Cargo Data (WACD).

In mei vervoerden de Turken één op de twintig luchtzendingen over de hele wereld, ondanks een krimp van 28,5 procent in de wereldwijde luchtvrachtmarkt vanwege covid-19.

“In de loop van de pandemie en zijn acute mondiale effecten kende de wereldwijde luchtvrachtmarkt tussen januari en mei een ernstige krimp van 18 procent. Maar Turkish Cargo zag geen verlies in tonnage op jaarbasis en fungeerde als een wereldwijde brug waarmee de onderbreking van internationale toeleveringsketen is verhinderd”, verklaarde Turkish Cargo.

De vrachtdivisie van de Turkse vlaggendrager vloog tijdens de coronapandemie rechtstreeks naar 90 vrachtbestemmingen en deed dat met grote vrachtvliegtuigen. Ook is met 32 grote passagiersvliegtuigen van Turkish Airlines, welke ruime vrachtcompartimenten, naar meer dan 60 bestemmingen gevlogen, waaronder Londen, Moskou, Oslo, Shanghai, Bangkok, Doha , New York en Casablanca.

Tussen februari en juni vervoerde Turkish Cargo ook 21.547 ton medicijnen en ongeveer 7.000 ton aan medische apparatuur.

Turkish Airlines heeft een vloot van 361 vliegtuigen, waarvan 25 vrachttoestellen. De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije vliegt naar meer dan 300 bestemmingen in 127 landen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 07-07-2020

Jul 08, 2020
Loading posts...