<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 10, 2021

Turkije maakt als ’s werelds eerste fase 3-resultaten Chinees coronavaccin bekend

De Turkse studie van het Chinese coronavaccin van Sinovac is gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet, een van ‘s werelds toonaangevende peer-reviewed wetenschappelijke medische tijdschriften. Het is de eerste fase 3-studie ter wereld van het Sinovac-vaccin genaamd CoronaVac waarvan de resultaten in een wetenschappelijk tijdschrift zijn gepubliceerd, is gemeld.

De conclusie is dat twee doses van CoronaVac een efficiëntie van 83,5 procent tegen het coronavirus hebben, blijkt uit tussentijdse resultaten van de gerandomiseerde fase 3-studie die is uitgevoerd onder meer dan 10.000 deelnemers in de leeftijd van 18-59 jaar.

De studie is geleid door de Hacettepe Universiteit in Ankara. Daarnaast zijn er gegevens verkregen met medewerking van onderzoekers uit 24 centra in Turkije.

Murat Akova, een wetenschapper aan de Hacettepe Faculteit Geneeskunde, afdeling Infectieziekten en Klinische Microbiologie, liet in een interview weten dat er eerder fase 3-studies werden uitgevoerd in Indonesië en Brazilië, maar de resultaten tot nu toe niet zijn gepubliceerd in een internationaal gecontroleerd medisch tijdschrift.

“De resultaten van de fase 3-studie die in Turkije met het Sinovac-vaccin is uitgevoerd, zijn de eerste gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken ter wereld over dit onderwerp en zijn gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift”, vertelde Akova, die ook coördinator van de studie is.

Hij was blij om het onderzoek samen met zijn collega’s te realiseren. “De gepresenteerde resultaten over de effectiviteit van het vaccin zijn een zeer belangrijke ontwikkeling voor zowel de wereld als Turkije”, aldus Akova.

Volgens de bevindingen is het Chinese vaccin een effectief en veilig vaccin dat voldoende antistoffen produceert. Er zijn geen levensbedreigende bijwerkingen gevonden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 10-07-2021

Jul 10, 2021
Loading posts...