<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 11, 2017

Turkije maakt cijfers totaal aantal uitgeschakelde terroristen bekend

De Turkse minister van Defensie, Fikri Isik, heeft cijfers bekendgemaakt over de terreurstrijd die Turkije in eigen land levert.

In minder dan twee jaar heeft het Turkse leger 10.091 terroristen van de afscheidingsbeweging uitgeschakeld, liet Isik weten. “We leveren een grote strijd tegen terreur.”

De uitschakelingen sinds 23 juli 2015 zijn in de vorm van 7.071 doden, 1.020 gewonden, 963 vangsten en 1.037 overgaves, verklaarde de Turkse minister.

“Het lijkt erop dat Turkije na de heilige gebieden [Mekka en Medina] het meest waardevolle stuk land heeft. Voor dit stuk land is flink gestreden: nergens anders zijn er zoveel Turkse martelaren gevallen in de strijd”, zei Isik.

Turkije maakt cijfers uitgeschakelde terroristen bekend1

De Turkse minister liet ook weten dat de [afgelegen] bergen in Turkije geen veilige onderkomen meer zijn voor terroristen. “We jagen nu op hun met onze eigen drones. Ze hoeven maar hun kop uit te steken en ze belanden in een bommenregen. [Twee keuzes] Of ze zullen stoppen met het aanvallen van onze eenheid, veiligheid en vrede, of we zullen doen wat nodig is. Wij zijn ons vaderland schuldig hun de kop in te drukken”, aldus Isik.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KOCAELI | Gepubliceerd: 11-04-2017

Apr 11, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...