<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 04, 2018

Turkije maakt droom waar

Turkije zal voortaan 24 uur per dag zeven dagen per week zijn eigen elektriciteit produceren zonder dat klimaat- en weersomstandigheden daar invloed op hebben. Daarmee komt een droom uit.

Dat zei de Turkse minister van Energie Berat Albayrak tijdens de bouwceremonie van de eerste kerncentrale in Turkije.

“Dit is meer dan een bouwceremonie: dit is een trotsceremonie. Een 63-jarige droom komt uit”, reageerde Albayrak. “Dit is ook het grootste project van Turkije ooit. De kerncentrale kost 20 miljard dollar en is de veiligste en modernste ooit.”

De Turkse minister verklaarde dat de kerncentrale 3.500 medewerkers zal hebben. “De eerste groep mensen hebben inmiddels hun opleiding in Rusland voltooid. Zij zullen daarmee bijdragen aan nucleaire technologie in Turkije.”

Het Turkse megaproject dat samen met Rusland wordt gerealiseerd heeft een leidende rol in de aankomende grote samenwerkingen in andere sectoren met Rusland, zei Albayrak.

Akkuyu NGS – S400

Dinsdag werd het startsein gegeven voor de bouw van de eerste kerncentrale van Turkije genaamd Akkuyu NGS. De Russische president Vladimir Putin is met name daarvoor, het raketsysteem S-400 en een Syrië-bijeenkomst met Turkije en Iran naar Ankara gevlogen.

Op die dag is ook besloten dat Turkije zijn luchtverdedigingssysteem uit Rusland vervroegd zal ontvangen. Dat zal volgend jaar al moeten gebeuren.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 04-04-2018

Apr 04, 2018
Loading posts...