<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 25, 2017

Turkije maakt eeuwenoude droom waar

Een rivierproject dat destijds door de Ottomaanse Sultan Abdulhamid II is bedacht en als een eeuwenoude droom van Turkije wordt gezien, is deze week voltooid en in gebruik genomen.

Dat gebeurde in Konya, die vanaf nu, na de voltooiing van een nieuw kanaal van 125 kilometer, een 225 kilometer kunstmatige rivier heeft voor zijn landbouwgrond. Het waterproject, genaamd KOP, brengt het water van de Goksu rivier en de Middellandse Zee naar de vlakte van Konya.

Turkije maakt eeuwenoude droom waar1

Algemeen directeur Murat Acu van DSI, de staatsinstelling voor waterzaken, laat in een interview weten dat met het droomproject op dit moment voor de irrigatie van 780.000 hectare landbouwgrond wordt gezorgd. “Dat deel is afgerond en in gebruik genomen. In 2019 zal dat oplopen tot 1,1 miljoen hectare. KOP zorgt ervoor dat 414 miljoen kubieke meter water vanuit de Middellandse Zee de vlakte van Konya bereikt dankzij de ‘Blauwe Tunnel’.”

Turkije maakt eeuwenoude droom waar11

Acu gaf ook aan dat met de bouw van een nieuwe waterzuiveringsinstallatie Konya tot het jaar 2065 van drinkwater zal worden voorzien. “We spreken van jaarlijks 100 miljoen kubieke meter water.”

Turkije maakt eeuwenoude droom waar2 Turkije maakt eeuwenoude droom waar4 Turkije maakt eeuwenoude droom waar7 Turkije maakt eeuwenoude droom waar8 Turkije maakt eeuwenoude droom waar9 Turkije maakt eeuwenoude droom waar5 Turkije maakt eeuwenoude droom waar10

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KONYA | Gepubliceerd: 25-05-2017

May 25, 2017
Loading posts...