<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 14, 2018

Turkije maakt miljarden beschikbaar voor Irak: grootste steun ter wereld

Turkije maakt nog eens 5 miljard dollar aan kredieten beschikbaar voor projecten in Irak. Dat komt bovenop de Turkse humanitaire steun van 500 miljoen voor Irak sinds 2004.

Dat werd bekend tijdens een speciale ceremonie in Kuweit.

Het geld is voor de wederopbouw van Irak, nu het land “bevrijd” is van terreurgroep Daesh (IS). De hulpprojecten zijn voor zaken zoals verbetering van de levensomstandigheden, de watervoorziening en ook voor groei van werkgelegenheid.

Gastland Kuweit heeft 2 miljard dollar beschikbaar gesteld. Saudi-Arabië 1,5 miljard dollar en Qatar 1 miljard dollar. Duitsland gaf aan 500 miljoen euro opzij te hebben gelegd, de Europese Unie 400 miljoen euro.

Turkije is met de 5 miljard dollar het land met de grootste steun geworden. Bovendien heeft het land al geruime tijd hulpprojecten via de Turkse staatsorganisatie TIKA lopen in Irak. “We spreken van een bedrag van 25 miljard dollar als we de Turkse bedrijven die al steunprojecten hebben lopen in Irak daarbij optellen”, aldus de Turkse buitenlandminister woensdag tijdens de ceremonie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KUWEIT | Gepubliceerd: 14-02-2018

Feb 14, 2018
Loading posts...