<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 16, 2016

Turkije maakt voortaan eigen trams: verkoop neemt toe

Steeds meer Turkse gemeenten kopen trams van eigen makelij. De Turkse stad Samsun heeft ervoor gekozen om Turkse trams te kopen, waarmee 700.000 euro is bespaard.

Normaliter komen trams uit Italië en China met een kostenplaatje van 2,3 miljoen euro. De Turkse trambouwer ‘Durmazlar’ uit Bursa heeft dat voor 1,6 miljoen euro gedaan.

“De trams zijn volgens Europese normen door Turkse ingenieurs ontworpen en gebouwd. De software is ook Turks”, laat de directeur van het Turkse bedrijf Abdullah Bocan weten. “Trams van eigen makelij dragen bij aan de werkgelegenheid en verkleinen het tekort op de lopende rekening. Daarnaast krijgen onze gemeenten betere trams.”

Samsun krijgt zeven Turkse trams, Kocaeli twaalf. “We zullen de Turkse trams ook exporteren”, aldus Bocan.

turkije-maakt-voortaan-eigen-trams-verkoop-neemt-toe-2

SAMULAŞ

De nieuwe Turkse tram, genaamd ‘Panorama’, is inmiddels in dienst genomen in Samsun. Het lokale trambedrijf SAMULAŞ meldt dat de Turkse tram grotere en bredere gangpaden heeft, grotere opritten voor mindervaliden heeft en in kortere tijd onderhouden en gerepareerd kan worden.

“De buitenlandse trams hebben tien deuren. De Turkse heeft er twaalf. In plaats van spiegels zijn er videocamerasystemen. Dankzij Turkse software wordt er sneller ingespeeld op systematische veranderingen. De Turkse tram heeft meer technologie aan boord en is rendabeler en comfortabeler”, meldt het trambedrijf die de Panorama gebruikt.

turkije-maakt-voortaan-eigen-trams-verkoop-neemt-toe-1

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SAMSUN | Gepubliceerd: 16-11-2016

Nov 16, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...