<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 08, 2018

Turkije maakt zich ernstige zorgen om toekomst Europa

Turkije maakt zich ernstige zorgen om de toekomst van Europa. Toenemende racisme en islamofobie, veroorzaakt door extreemrechtse groeperingen en politieke partijen, schaadt de Europese Unie.

Dat verklaarde de Turkse premier Binali Yıldırım dinsdag in zijn bericht voor de Dag van Europa, die 9 mei is.

“Deze zorgen nemen toe omdat xenofobie en anti-Islam uitspraken voor politiek gewin worden gebruikt. Europese Turken hebben bijgedragen aan de welvaart van Europese landen”, zei Yıldırım.

De Europese Unie dient zijn waarden na te leven door ook aan Europese Turken zelfde rechten en standaarden aan te bieden en deze te hanteren, stelde Yıldırım. “De Turkse gemeenschap in Europa mag volgens Europese maatstaven niet worden buitengesloten van de maatschappij.”

Separatistische ideeën die tot de Brexit hebben geleid en ook in andere lidstaten aan de orde komen, maakt de Turkse zorgen ernstiger, vertelde Yıldırım.

De Turkse premier herinnerde Europeanen eraan dat tot nu toe dankzij Turkije de vluchtelingenproblematiek, die Europa hard zal raken, onder controle wordt gehouden. “Dat laat zien wat voor successen de Europese Unie kan bereiken als het samenwerkt met Turkije. Wij verwachten ook zo’n samenwerking van Europa in de strijd tegen terrorisme.”

Yıldırım zei ook dat Europa zijn doelen zoals wereldvrede en globale zeggenschap niet kan bereiken zonder Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 08-05-2018

May 08, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...