<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 16, 2020

Turkije maakt zich op voor miljoen elektrische auto’s

Turkije maakt zich op voor de bouw van een groot aantal snellaadstations tegen 2030. In dat jaar rijden volgens de Turkse minister van Energie Fatih Dönmez meer dan een miljoen elektrische auto’s op Turkse wegen.

Dat liet hij in een exclusief interview weten.

Zijn land heeft grote plannen klaarliggen om ook een miljoen laadplaatsen te realiseren, variërend van snelladers tot normale oplaadpunten, zei Dönmez. Bij snellaadstations moeten auto’s op basis van hun eigenschappen binnen 20 minuten bijna volledig opladen.

Zijn ministerie staat ook traditionele tankstations toe om oplaadpunten te openen. “In sommige regio’s gaan we zelfs tankstations verzoeken om ook oplaadpunten te hebben.”

Over de facturatie na het opladen van de elektrische auto en betaalgemak, vertelde de Turkse minister: “Er zal een standaard heersen waarbij laadstations kentekens herkennen en na gebruik automatisch een factuur versturen.”

 

Turkije maakt zich ook op voor de eigen elektrische auto, tijdelijk genaamd TOGG. Het voertuig van Turkse makelij is in december enorm lovend ontvangen. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 16-01-2020

Jan 16, 2020
Loading posts...