<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 16, 2018

Turkije maakt zich op voor volgend wereldproject

De Turkse minister van Milieu en Stedenbouw heeft benadrukt dat de aanleg van Kanaal Istanbul, een tweede zeestraat als de Bosporus, het meest belangrijke project is in het honderddaagse stappenplan dat deze zomer is bekendgemaakt en Turkije nog harder moet laten groeien.

De aanbesteding zal in samenwerking met het ministerie van Transport en gemeente Istanbul plaatsvinden, liet minister Murat Kurum weten. “Inmiddels wordt gewerkt aan het schaalmodel van 1 op 100.000 en diverse bijbehorende plannen. Het is voor ons het meest belangrijke project, ook voor Istanbul”, zei hij tijdens een bijeenkomst in Bolu.

Intussen zijn de laatste testboringen uitgevoerd. Ook is eerder de route grotendeels vastgesteld.

Het 43 kilometer lange kanaalproject, in 2011 aangekondigd als een krankzinnig project van de Turkse president Erdoğan, wordt naast de grootste luchthaven ter wereld gezien als het meest ambitieuze project op de agenda van Erdoğan en Turkije.

Het nieuwe kanaal zal de huidige en smalle Bosporus ontlasten van het enorme vrachtverkeer en is ook nodig voor de veiligheid: meerdere schepen zijn na mankementen in botsing gekomen met het historische goed van Istanbul. Ook hebben aanvaringen tussen schepen voor slachtoffers gezorgd. Vanwege deze veiligheidsredenen is er nooit tweerichtingsverkeer in de Bosporus.

Met de komst van het kanaal zal er ook een nieuwe stedelijke ontwikkeling van Istanbul worden gerealiseerd.

(Impressie Kanaal Istanbul)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BOLU | Gepubliceerd:16-09-2018

Sep 16, 2018
Loading posts...