<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Jul 17, 2021

Turkije met 108 olympiërs naar Spelen in Tokio

Turkije doet met 108 sporters mee aan de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Die vinden tussen 23 juli en 8 augustus 2021 plaats, een jaar later vanwege de coronapandemie. Turkije is het vijfentwintigste land qua aantal deelnemende sporters.

De Turkse sporters zijn zaterdag aangekomen in Japan. Ze werden in Istanbul uitgezwaaid door Turkse officials, waaronder vicepresident Fuat Oktay.

De Turkse sportminister Mehmet Muharrem Kasapoğlu merkte op dat er veel vrouwelijke atleten uit Turkije meedoen. “Mede door onze sportpolitiek die sterk gericht is op vrouwen. Al onze Olympische sportmensen zijn de kampioenen van ons hart. We weten zeker dat ze ons zo goed mogelijk zullen vertegenwoordigen.”

Erdoğan

Kasapoğlu zei over het grote aantal sporters dat dat te danken is aan de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. “Sinds zijn burgemeesterschap in Istanbul hecht hij veel waarde aan de sport en sportmensen. Zijn revoluties werpen nu hun vruchten af. We hebben ook doelen voor na de Olympische Spelen. We leggen de lat nog hoger. Alles voor onze sporters en nieuwe generaties.”

De Turkse sporters zijn met een Turkish Airlines-toestel met een speciaal kleurenschema naar Japan gevlogen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-07-2021

Jul 17, 2021
Loading posts...