<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 27, 2021

Turkije mikt in 2021 alsnog op 22 miljard dollar uit toerisme

Turkije heeft in de eerste negen maanden van dit jaar, ondanks corona, 16,8 miljard dollar aan toerisme-inkomsten gegenereerd. De Turkse minister van Cultuur en Toerisme mikt op 22 miljard dollar over heel 2021.

Dat zei hij deze week tijdens het belangrijkste economische evenement van Turkije, de Uludağ Economy Summit. Het land gaat mogelijk dit jaar in totaal meer dan 28 miljoen toeristen verwelkomen.

Minister Mehmet Nuri Ersoy liet weten dat de inkomsten uit toerisme in 2020 in totaal 12,1 miljard dollar bedroegen. Dat is lager dan normaal vanwege de strenge coronamaatregelen, zoals reisverboden en lockdowns, maar gezien de omstandigheden alsnog een groot bedrag. De Turkse minister merkte op dat de promotie-inspanningen van Turkije een belangrijke rol spelen in het herstel.

De tweedaagse top wordt sinds 2012 georganiseerd in een skigebied in de noordwestelijke provincie Bursa, terwijl de laatste twee edities virtueel werden gehouden vanwege coronamaatregelen.

Het toerisme is een van de meest getroffen sectoren en daardoor moest Turkije, dat aardig op weg was naar zijn grote toerismedoelen, de doelen even uitstellen, aldus Ersoy.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 26-11-2021

Nov 27, 2021
Loading posts...