<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 06, 2021

Turkije nadert einde bouw langste dubbele tunnel van Europa

Het licht aan het einde van een nieuwe landtunnel in het noordoosten van Turkije wordt bijna gezien. De Nieuwe Ziganatunnel tussen Trabzon en Gümüşhane verkort de reisduur tussen de twee steden met bijna een uur naar 40 minuten. Nu is dat nog zo’n 1,5 uur met de auto.

Het grote Turkse tunnelproject verbindt de oostelijke Zwarte Zeeregio met het Midden-Oosten, de Kaukasus en Iran en cruciaal is voor de nieuwe zijderoute. De Turkse tunnel is de langste dubbele landstunnel in Europa en de derde grootste ter wereld in zijn klasse. Beide tunnels hebben een totale lengte van 29 kilometer.

De graafwerkzaamheden zijn per september voor 91 procent voltooid, maakte het Turkse ministerie van Transport en Infrastructuur recent bekend. “Er wordt dag en nacht gewerkt aan de Nieuwe Ziganatunnel: nog zo’n 1,2 kilometer te gaan. De productie van de betonverhardingen zijn voor 68 procent voltooid.”

De tunnel is ook een logistieke corridor tussen Erzurum en Trabzon en dus van groot belang, reageerde de Turkse infrastructuurminister Adil Karaismailoğlu. “Als een van de belangrijkste en grootste tunnels ter wereld, zal het zowel geweldige diensten aan de regio bieden als op een belangrijke logistieke as liggen die de haven van Trabzon zal verbinden met Centraal-Anatolië en het zuiden en oosten van Turkije.”

Rize

Afgelopen weekend gingen in de noordoostelijke provincie Rize tunnels, die een 70-jarige droom waren, open. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan benadrukte tijdens de opening dat de “waardeloze, valse en leugenachtige oppositie” in zijn land Turkije altijd en bij alles tegenwerkt. “Niemand houdt ons meer tegen”, aldus Erdoğan in zijn toespraak. (LEES meer + FOTO’S + VIDEO)

Megabrug Çanakkale 1915

De Turken naderen ook de eindfase in de bouw van de langste hangbrug ter wereld. Die komt in Çanakkale. (LEES meer + FOTO’S)

De Turken hebben ook de breedste brug ter wereld, De Yavuz Sultan Selimbrug (Derde Brug) in Istanbul, op hun naam staan.

In juni 2016 ging er een enorme baaibrug, de Osman Gazibrug, open in het Turkse Gebze nabij Bursa. In Gebze komt de autofabriek van Turkije voor het eigen merk TOGG, de schoonste autofabriek van Europa, te staan. De fabriek schiet uit de grond. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-09-2021

Sep 06, 2021
Loading posts...