<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 14, 2022

Turkije neemt cruciaal marineschip van eigen makelij in gebruik

Turkije heeft vrijdag het eerste verkenningsschip, de TCG Ufuk, van eigen makelij afgeleverd aan de eigen zeemacht. Aan de ontwikkeling en bouw van de ‘nieuwe oren en ogen van Turkije op zee’ hebben 194 Turkse bedrijven deelgenomen.

Het 99,5 meter lange marineschip is feestelijk bij de maritieme scheepswerf van Istanbul in gebruik genomen. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan was persoonlijk aanwezig bij de ceremonie en liet weten dat Turkije nu tot een van de tien landen behoort die een dergelijk marineschip zelf kan ontwikkelen, bouwen en kan onderhouden.

“Het eerste verkenningsschip van ons land, de Ufuk, is gebouwd met behulp van nationale technische capaciteiten”, benadrukte de Turkse leider. “Turkije is het jaar goed begonnen met een belangrijke vooruitgang in kritieke projecten voor de defensie-industrie.”

De TCG Ufuk is gebouwd door de Turkse defensie-industrie. De korvet is de nieuwste toevoeging aan de veiligheidsdiensten van het land. Het schip kan 45 tot 60 dagen non-stop varen onder zware klimaat- en zeeomstandigheden. Ook kan er een zware helikopter op landen.

In zijn toespraak zei Erdoğan verder dat Turkije dankzij zijn aankopen en vorderingen in de defensie-industrie “een spelmaker in zijn regio en een land is geworden dat de vuile spelletjes van andere actoren bederft”.

De Turkse president onderstreepte dat het aantal landen dat Turkse defensieproducten gebruikt elk jaar toeneemt. “We verwachten dat onze export van defensie en luchtvaart tegen het einde van dit jaar meer dan 4 miljard dollar zal bedragen.”

Tot voor kort importeerde het land verticale lanceersystemen — de belangrijkste wapengroep van zijn fregatten — maar heeft nu systemen van eigen bodem, liet Erdoğan weten.

Turkije heeft tot nu toe 180 boten en schepen geëxporteerd naar 25 landen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-01-2022

Jan 14, 2022
Loading posts...