<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Mar 16, 2020

Turkije neemt economische maatregelen tegen corona

Turkije onthult deze week maatregelen om de economische impact van de uitbraak van het coronavirus te verminderen, zei de Turkse minister van Financiën maandag.

“President Recep Tayyip Erdoğan zal de stappen aankondigen die deze week zullen worden genomen”, verklaarde minister Berat Albayrak.

Albayrak benadrukte dat het land prioriteit geeft aan de voorbereiding op de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus voor de economie.

Turkije heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat de markten door het virus onvoldoende toegang tot liquiditeit krijgen. “Turkije is beter voorbereid en voorzichtiger dan ooit met betrekking tot mogelijke wereldwijde turbulentie.”

Daartoe heeft het ministerie samengewerkt met grote niet-gouvernementele organisaties en sectorvertegenwoordigers zoals de Turkse Unie van Kamers en Beurzen (TOBB) en de Turkse Assemblee van Exporteurs (TIM).

“Ons land kan dergelijke processen gemakkelijk overwinnen dankzij zijn sterke productie-infrastructuur, lage schuldenlast, gekwalificeerde en geschoolde beroepsbevolking en een dynamische binnenlandse markt”, aldus de minister.

Coronavirus

Het COVID-19-virus uit het Chinese Wuhan bevindt zich nu in ten minste 146 landen. Wereldwijd zijn meer dan 164.000 bevestigde besmettingsgevallen bekend en meer dan 6.400 doden gemeld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 16-03-2020

Mar 16, 2020
Loading posts...