<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Apr 05, 2018

Turkije neemt megahulp op zich en wordt de oogarts van Afrika

Turkije heeft de coördinatie van een zeer groot steunproject in Afrika op zich genomen. De Turken zullen in Afrikaanse landen in vijf jaar tijd 1,5 miljoen staaroperaties uitvoeren. Ook krijgen 10 miljoen Afrikaanse kinderen een bril.

Dat heeft de Turkse onderminister van Volksgezondheid Eyüp Gümüş laten weten.

Het project wordt bekostigd uit een fonds van de Islamitische Ontwikkelingsbank IOB, die een project tegen slechtziendheid en blindheid heeft lopen.

De grote zet komt op aandringen van Turkije. De IOB heeft in de afgelopen vijf jaar slechts 100.000 oogoperaties kunnen uitvoeren. De IOB vroeg of Turkije in tien jaar een miljoen operaties wilde coördineren. “Wij lieten weten veel meer mensen te willen helpen”, reageerde de Turkse onderminister namens Turkije in Tunesië op het IOB-verzoek.

Turkije zal een grootschalig geautomatiseerd systeem in werking laten treden met daarin een database van de te behandelen Afrikaanse patiënten. Ook wil Turkije tien miljoen slechtziende Afrikaanse kinderen zo spoedig mogelijk behandelen.

“Onze ministerie zal alle beschikbare ziekenhuizen in Afrika controleren en indien nodig compleet vernieuwen. Een groot deel van de oogartsen zullen uit Ankara komen. We starten rond 1 september”, aldus de Turkse onderminister.

In Afrika hebben 33 miljoen Afrikanen oogproblemen. Ruim 75 procent daarvan is te genezen, meldt IOB.

Turkije staat met name in Afrikaanse landen bekend om zijn grootschalige cruciale steun en opbouw van hele landen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TUNESIË | Gepubliceerd: 05-04-2018

Apr 05, 2018
Loading posts...