<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 08, 2022

Turkije neemt nieuwe hogesnelheidslijn in gebruik

In de centrale Turkse provincie Konya is zaterdag een nieuwe hogesnelheidslijn van en naar Karaman geopend. De treinreisduur tussen de twee trajecten, eerder zo’n 1,5 uur, is daarmee gehalveerd naar 50 minuten. In een latere fase wordt dat zelfs verder verlaagd tot 40 minuten.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan was zaterdag persoonlijk aanwezig bij de opening. Hij was tevens de eerste passagier die gebruik maakte van de snelle trein tussen Konya en Karaman. Hij zat ook even achter ‘het stuur’.

De Turkse leider sprak ook een grote menigte Turken toe. “Waren hogesnelheidstreinen voor onze regering een droom voor iedereen, hebben wij die dromen waargemaakt. Konya kent de hogesnelheidstrein al 11 jaar. Sindsdien zijn er miljoenen passagiers comfortabel en snel vervoerd tussen Ankara en Konya.”

“We trekken de hogesnelheidslijn tussen Istanbul, Eskişehir, Ankara en Konya vandaag door naar Karaman. Daarna volgt nog, met de wil van Allah, de steden Mersin, Adana, Osmaniye en Gaziantep”, liet Erdoğan weten. Ook in Karaman wachtte hem veel Turken op.

“Zij praten enkel, wij doen het”, haalde de Turkse president uit richting de oppositie. “Dankzij ons megaproject Marmaray [onderzeetunnel] kan een trein uit Londen Anatolië en verder bereiken. Dit zijn zaken die die meneer Kemal [CHP] en co overtreffen. Zij kunnen enkel de kraan van een waterfontein vernieuwen en doen daar heel feestelijk en groot over. Ook staan ze natuurlijk bekend om hun anti-bouwceremonies. Zolang Konya achter ons staat, haalt niemand ons omver.”

De vernieuwde spoorlijn tussen Konya en Karaman gaat jaarlijks voor een besparing van 63 miljoen lira zorgen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 08-01-2022

Jan 08, 2022
Loading posts...