<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 28, 2021

Turkije neemt nieuwe satelliet feestelijk in gebruik

De Turkse communicatiesatelliet Turksat 5A is maandag in gebruik genomen tijdens een ceremonie in de hoofdstad Ankara.

De satelliet van de vijfde generatie werd in januari gelanceerd door het in de VS gevestigde ruimtetechnologiebedrijf SpaceX en draait in een baan langs de 31e meridiaan naar het oosten.

Turksat 5A zal de communicatiecapaciteit van het land uitbreiden en de orbitale rechten van Turkije beschermen, benadrukte de aanwezige president Recep Tayyip Erdoğan vanuit moeder aarde. Het gaat om een zeer belangrijk ruimteproject vanwege de hoge toegevoegde waarde, onderstreepte hij.

De Turkse leider zei ook dat tests van een andere communicatiesatelliet, Turksat 5B, aan de gang zijn en dat met deze satelliet de datacapaciteit van het land met een factor 15 zal toenemen.

Daarnaast wordt de volledig van Turkse makelij Turksat 6A getest. “Deze satelliet zal volgend jaar worden gelanceerd”, zei Erdoğan.

Hij benadrukte dat Turksat 6A Turkije tot een van de 10 landen ter wereld maakt die zijn eigen communicatiesatellieten kan produceren.

“De wereld gaat een nieuw tijdperk in, het digitale tijdperk genaamd, waarin productiemethoden radicaal veranderen, samen met politieke, sociale, economische en culturele machtsbalansen”, vertelde Erdoğan.

Hij zei dat dit nieuwe tijdperk is gebaseerd op het produceren van informatie en het gebruik van gegevens. “Dit digitale productieproces, dat zich uitstrekt tot de haarvaten op alle gebieden van het leven, heeft met kunstmatige intelligentie een heel ander stadium bereikt.”

“Turkije omarmt het digitale tijdperk stevig. We zijn toegewijd aan het verder ontwikkelen van de kritieke digitale infrastructuur”, aldus de Turkse president, die daarna ook het grondstation bezocht in Gölbaşı, dat tijdens de couppoging in 2016 ook is aangevallen en zwaar beschadigde.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-06-2021

Jun 28, 2021
Loading posts...