<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 22, 2021

Turkije neemt nieuwe snelweg met ecologische brug in gebruik

In Turkije is vrijdag het zevende deel van het megaproject Snelweg van Noord-Marmara in gebruik genomen. De snelweg kostte Turkije zo’n 2 miljard dollar.

“Dit deel is ook cruciaal voor de toekomstige Drielaagse Grote Istanbultunnel”, sprak de aanwezige Turkse president Recep Tayyip Erdoğan tijdens de openingsceremonie. Hij reed persoonlijk over het 10,2 kilometer lange nieuwe stukje tussen Habipler en Hasdal, dat ook zes viaducten met in totaal een lengte van 2 kilometer en een ecologische brug bevat.

Er komt nog een nieuw snelwegdeel, benadrukte de Turkse leider. “Binnenkort zullen we met de wil van Allah ook dit deel voltooien en de totale snelwegafstand verhogen naar 443 kilometer. Veel steden profiteren al van deze snelweg.”

Erdoğan liet ook weten dat dankzij het megaproject Turkije jaarlijks een besparing van 2,6 miljard lira oplevert. “Ook neemt de CO2-uitstoot jaarlijks met 351.000 ton af.”

Deel zes

In december voltooide Turkije het zesde, toen nog laatste, deel. De unieke snelweg met acht rijstroken passeert Istanbul noordelijk en heeft een tunnel met acht rijstroken, tevens de eerste ter wereld. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-05-2021

May 22, 2021
Loading posts...