<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 26, 2018

Turkije neemt Oostenrijkse premier niet serieus: Waarom zo bang?

De Turkse minister van Europese Zaken Ömer Çelik heeft maandag gereageerd op uitspraken van de Oostenrijkse premier Sebastian Kurz over Turkije. De jonge premier van Oostenrijk zei dat de Europese Unie de onderhandelingen met Turkije moet stoppen.

“Kurz komt zoals gewoonlijk weer met onlogische uitingen nu Europa en Turkije zich op positieve zaken concentreren”, reageerde Çelik. “Alle uitspraken van Kurz zijn normaliter niet serieus te nemen, laat staan over Turkije.”

De Turkse minister benadrukte dat men de vraag aan Kurz moet stellen “waarom hij zo bang is dat de Europese Unie en Turkije de banden herstellen en (Kurz) net zoals altijd weer reageert als anti-Europese racisten”.

Plannen

Volgens Çelik is de intentie “tegen EU-lidmaatschap van Turkije te zijn, maar de nabuurschapsbetrekkingen met Turkije te willen verbeteren” de grootste leugen in Europa.

“Wij weten wat de plannen van met name Kurz en deze leugenverspreiders zijn. Ondanks Kurz focussen we op ons werk. De wereld heeft positieve ontwikkelingen nodig, daar spannen wij ons voor in”, aldus de Turkse minister.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 26-03-2018

Mar 26, 2018
Loading posts...