<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 15, 2018

Turkije neemt wraak op moordenaars Eren Bülbül (15)

Turkse veiligheidsdiensten hebben zondag de PKK-vertegenwoordiger voor de Zwarte Zeeregio uitgeschakeld. Terrorist ‘Mehmet Yakışır’ met codenaam Zeynel stond op de rode terreurlijst.

De terrorist bereidde vorig jaar augustus een aanslag voor in Trabzon-Maçka, maar werd in het dorp opgemerkt door de 15 jarige Enes Bülbül. De Turkse jongen werd ter plekke vermoord. Dat zorgde voor nationaal verdriet in Turkije.

PKK-terrorist Yakışır werd zondag gespot in het district Kürtün van de Turkse stad Gümüşhane samen met zijn handlanger ‘Levent Dayan’ met codenaam Rodi. Beide waren gecamoufleerd, droegen uniformen van militairen en hadden twee langeafstandswapens bij zich. Zijn kameraad is ook uitgeschakeld.

De twee zijn de hel ingestuurd, reageerde de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu, geliefd en bekend om zijn succesvolle anti-terreurstrijd. “Voortaan kunnen we Eren Bülbül op een oprechte manier herdenken. Eren zit in de hemel, de verraders (moordenaars) in de hel. Ik feliciteer onze veiligheidsdiensten die de twee PKK/KCK-terroristen hebben uitgeschakeld.”

De dode PKK-vertegenwoordiger had veel bloed aan zijn handen. “Hij liet 13 van onze agenten en militairen vermoorden”, verklaarde de gouverneur van Gümüşhane Okay Memiş. “Onze gendarme voert operaties uit in de regio en doet er alles aan om aanslagen te voorkomen. Hoewel ze met heel weinig zijn in de Zwarte Zeeregio, blijven we op onze hoede.”

Turkije maakt ook bij anti-terreurmissies gebruik van militaire drones van eigen makelij, merkte Memiş op.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – GÜMÜŞHANE | Gepubliceerd: 15-07-2018

Jul 15, 2018
Loading posts...