<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 29, 2019

Turkije neemt zelfgebouwd marineschip in gebruik, bouwt zelfde voor Pakistan

De Turkse marine heeft zondag een zelfgebouwd schip, de TCG Kınalıada, in gebruik genomen. Ook is die dag begonnen met de bouw van een marineschip voor Pakistan.

Turkije is een van de tien landen wereldwijd die oorlogsschepen kunnen bouwen, ontwerpen en onderhouden met behulp van hun eigen nationale capaciteiten, vertelde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan tijdens de dubbele ceremonie.

In zijn toespraak zei Erdoğan dat hij hoopt dat de Kınalıada (F-514), een korvet uit de Ada-klasse, de Turkse natie en haar matrozen ten goede zal komen en hoopt verder dat Pakistan, een vriendelijke zusternatie van Turkije, ook zal profiteren van het schip waarvan de constructie zondag is begonnen.

“Onze marine, rijk aan glorieuze overwinningen, draagt ​​deze erfenis in de toekomst door het verder te versterken,” zei hij. “De eersteklas uitrusting, discipline, gekwalificeerd personeel en alle prestaties die het onderneemt maken Turkije trots.”

Erdoğan benadrukte dat recente gebeurtenissen wereldwijd en vooral in het Middellandse Zeegebied wijzen op de noodzaak om Turkije op zee verder te versterken, zoals in alle andere gebieden.

Griekenland en Grieks-Cyprus betwistten onlangs het recht van Turkije om energiebronnen in het oostelijke Middellandse Zeegebied te gebruiken, maar Turkije trok zich niet terug en blijft boorschepen met militaire versterking naar de regio sturen.

Turkije is vastbesloten om in eigen land hoogten te bereiken op alle gebieden, inclusief scheepsbouw, artillerie, raketten, torpedo’s en elektronische systemen, aldus de Turkse president.

In juli 2018 tekende de Pakistaanse marine een contract voor de bouw en aanschaf van vier marineschepen uit Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 29-09-2019

Sep 29, 2019
Loading posts...