<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 28, 2019

Turkije: Nergens ter wereld geheime agenda

De presidentiële woordvoerder van Turkije, Ibrahim Kalın, benadrukte maandag dat Turkije nergens ter wereld een geheime agenda heeft.

“Turkije hanteert maar één perspectief in het buitenlandbeleid: wat Turkije ook zegt in Ankara of Istanbul, hetzelfde wordt verteld in de Balkan, Azië en in Afrika”, sprak Kalın tijdens een bijeenkomst van de Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) in Ankara. “Wat er tegen moslimlanden of in Afrika wordt gezegd, wordt ook tegen de VN, EU en NAVO verteld.”

Hij legde uit dat de helderheid van Turkije het land macht en legitimiteit oplevert. “De wereld wordt vanuit het zogeheten perspectief van 360 graden benaderd.”

De woordvoerder zei ook dat Turkije in coördinatie en samenwerking is met zijn bondgenoten en buren: “Turkije krijgt van niemand instructies voor de uitvoer van het eigen beleid. Turkije denkt aan de veiligheid van de hele mensheid.”

Kalın benadrukte dat het Turkse TIKA, directoraat voor religieuze aangelegenheden (Diyanet), het Yunus Emre Instituut en andere aanverwante organisaties wereldwijd hulpacties uitvoeren. “Deze campagnes tonen de “win-win”-benadering van ons land.”

“TIKA is niet alleen een hulporganisatie: het creëert een brug tussen mensen en beschermt de onderdrukten overal ter wereld”, zei Kalin.

Kalın informeerde ook dat Turkije mensen in het door oorlog verscheurde Syrië en Irak niet alleen voor de eigen nationale veiligheid helpt, maar ook aan hun levens denkt. “Terwijl we onze eigen grenzen bewaken, beschermen we ook miljoenen mensen die vluchten van oorlog, bommen en chemische wapens.”

De presidentiële woordvoerder herinnerde iedereen ook eraan dat Turkije, op basis van nationaal inkomen, wereldleider is met betrekking tot humanitaire hulp.

TIKA

TIKA heeft binnen vijftien jaar ruim 20.000 steunprojecten gerealiseerd over de hele wereld. Ook worden hele landen opgebouwd, zoals Somalië en Palestina. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-01-2019

Jan 28, 2019
Loading posts...