<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 31, 2019

Turkije: niemand de cel in vanwege mening of kritiek

De hoogste prioriteit van Turkije is het vergroten van het vertrouwen in de rechterlijke macht door het oplossen van problemen veroorzaakt door FETO, de groep achter de in 2016 verijdelde staatsgreep, zei de Turkse minister van Justitie vrijdag.

“Turkije zal een systeem bouwen waarin niemand wordt opgesloten of veroordeeld voor hun expressie, gedachten of kritiek”, liet minister Abdülhamit Gül in een interview weten.

Donderdag onthulde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan grootschalige juridische hervormingen. “Die zullen positief bijdragen aan het Turkse EU-lidmaatschapproces.”

Erdoğan benadrukte dat de hervormingen gericht zijn op mensen en diensten en dat ze beter de rechten en vrijheden gaan beschermen, de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van de rechterlijke macht verbeteren, de rechtszekerheid vergoot en de toegang tot rechtvaardigheid voor iedereen vergemakkelijkt.

Turkije beschuldigt FETO ervan achter een langlopende campagne te staan ​​om de staat omver te werpen door infiltratie in Turkse instellingen, met name het leger, politie en justitie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 31-05-2019

May 31, 2019
Loading posts...