<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 03, 2018

Turkije nieuw onderhoudscentrum: ‘Men hoeft niet meer naar Europa’

Niet alleen de burgerluchtvaart groeit enorm in Turkije, ook zijn privévliegtuigen en onderhoud daarvan booming business in dat land. De vraag is zo groot dat AMAC Aerospace, een van ’s werelds grootste vliegtuigonderhoudsbedrijven, een grote hangar heeft neergezet in Bodrum, op het vliegveld Milas.

Het nieuwe onderhoudscentrum voor vliegtuigen ging deze week open en is 6.600 vierkante meter groot. “Vliegtuigbezitters hoeven voortaan niet meer te vliegen naar Europa voor onderhoud van hun toestel”, reageert AMAC-bestuurslid Kadri Muhiddin.

De vliegtuiggarage kan 20 privéjets tegelijk afhandelen. Ook is er ruimte voor de grote Boeing 777, die ook privé-eigenaars kent voor eigen gebruik, terwijl luchtvaartmaatschappijen daarin tot 400 passagiers kunnen vervoeren.

“In Turkije zijn nu 150 privévliegtuigen. Dit aantal zal binnenkort enorm stijgen naar 600. Vliegtuigbezitters, waaronder ook buitenlandse, kozen al voor Bodrum als hun vakantiebestemming. Dit laat zien hoe groot de potentie is”, aldus Muhiddin.

De vliegtuighangar heeft 15 miljoen dollar gekost en is de tweede vliegtuighal van AMAC in Turkije.

 

 © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BODRUM  | Gepubliceerd: 03-07-2018

Jul 03, 2018
Loading posts...