<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Oct 11, 2021

Turkije nipt langs Letland dankzij strafschop in laatste seconde

Turkije heeft een nipte zege geboekt op Letland. Maandag leek het in het koude Riga dat het Turkse elftal opnieuw punten zou laten liggen, maar dankzij een strafschop in de laatste seconde kwam daar verandering in (2-1).

Veel overtuigen deed het team van de Duitse bondscoach Stefan Kunch een lange tijd niet. Het spel stond in het teken van veel balverlies en weinig kansen. In de 70ste minuut schoot Merih Demiral nog eens in eigen doel.

Dat werd de trigger voor een aanvallender spel van de Turken. Dat werd snel beloond met een 1-1. In de 75ste minuut schoot Serdar Dursun raak. Tien minuten later kreeg Turkije een enorme kans, maar doelman van Letland Robert Ozols redde zijn team van een nederlaag, leek het. In de blessuretijd mistten de Turken nog een cruciale kans. Kort later werd Burak Yılmaz naar de grond gewerkt: strafschop in de slotfase. Dat werd in de 99ste minuut optimaal benut (2-1).