<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 05, 2018

Turkije nodigt Iran uit voor eenheid en sterke moslimwereld

Turkije en Iran moeten samenwerken om oplossingen te vinden voor de problemen van de Islamitische wereld en voor de eenheid van alle moslims, de Ummah.

Dat zei de voorzitter van het Turkse Presidium voor Religieuze Zaken, ook bekend als Diyanet, Ali Erbaş.

Hij maakte die opmerkingen tijdens een ontmoeting met Ayatollah Mohsen Araki, secretaris-generaal van het Wereldforum van Islamitische denkscholen, in de Iraanse hoofdstad Teheran.

Turkije en Iran hebben veel werk te doen voor alle moslims, zei Erbaş tijdens een bijeenkomst met delegaties uit meerdere landen. Hij merkte op dat de Islamitische wereld te maken heeft met grote problemen zoals conflicten, terrorisme, Islamofobie, armoede en onwetendheid.

“Wat we moeten doen is werken voor het welzijn van de Ummah door de obstakels te overwinnen door geduld en een sterke wil”, sprak de Diyanet-voorzitter. “Wij zijn [bij Allah] ook verantwoordelijk voor het bloed dat wordt vergoten in Islamitische gebieden, met name in Syrië.”

“We zijn verantwoordelijk voor de Palestijnse gebieden die nog steeds onder bezetting zitten. We moeten meer moeite doen om deze problemen op te lossen”, voegde hij eraan toe.

Araki zei op zijn beurt: “Als deze twee landen [Turkije en Iran] samenwerken, denk ik dat er grote gevolgen zullen zijn voor de Islamitische wereld.”

“Iran en Turkije hebben al tientallen jaren effectieve rollen in de wereld”, stelde de secretaris-generaal. “Ik denk dat hetzelfde proces opnieuw kan worden uitgevoerd met een gemeenschappelijk begrip.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TEHERAN | Gepubliceerd: 05-12-2018

Dec 05, 2018
Loading posts...