<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 02, 2019

Turkije noemt Franse president Macron hypocriet: ‘Kraaiende haan’

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken beschuldigt de Franse president Emmanuel Macron van hypocrisie.

Dat zei hij naar aanleiding van kritiek van Macron bij de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa (PACE) in het Franse Straatsburg, over het beleid van Turkije ten aanzien van Syrië, evenals de vrijheid van meningsuiting in het land.

De Turkse minister Mevlüt Çavuşoğlu reageerde op hetzelfde evenement dat Macron “zijn grenzen overschreed door Turkije te belasteren met betrekking tot de vrijheid van meningsuiting”.

Çavuşoğlu hekelde ook Macron’s kritiek op Ankara over migratiebeheer en benadrukte dat Turkije al zijn afspraken met de EU over de kwestie is nagekomen. “Hoeveel vluchtelingen heeft Macron nou opgevangen in zijn land? In plaats daarvan ontving hij YPG/PKK-terroristen in het Élysée-paleis”, onderstreepte Çavuşoğlu.

De Turkse topdiplomaat vergeleek Macron met een ‘kraaiende haan met vuile poten’. Ook verwees Çavuşoğlu, als reactie op de aantijgingen van Macron over persvrijheid en mensenrechten in Turkije, dat de Franse inlichtingendienst “druk uitoefent op journalisten die de verkoop van wapens aan sommige Golflanden onderzoeken”.

“Als de heer Macron vandaag zo gevoelig is voor vrijheid van meningsuiting en pers, waarom mogen journalisten dan niet over PACE berichten? Het was voor journalisten verboden om een ceremonie van PACE bij te wonen, mede mogelijk gemaakt door Franse blokkeerpogingen. We weten ook dat Macron de persafdeling van het Élysée-paleis heeft afgesloten”, haalde de Turkse minister uit.

In april ontving Macron een delegatie van de zogenaamde Syrian Democratic Forces (SDF), die nauw verbonden is met de terroristische groep YPG/PKK.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 02-10-2019

Oct 02, 2019
Loading posts...