<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 08, 2019

Turkije noemt westerse kritiek dubbele moraal en dit is waarom

Volgens Turkije hanteert het Westen een dubbele moraal in reacties op de burgemeestersverkiezingen in Istanbul die 23 juni opnieuw moeten. Daar is met name uit Europa veel kritiek op.

“Blik eens terug naar de Oostenrijkse presidentsverkiezingen in 2016”, reageerde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu tijdens een persconferentie. “Er zijn voorbeelden van herverkiezingen in de wereld.”

“In 2016 zijn presidentsverkiezingen in Oostenrijk geannuleerd en opnieuw gehouden. Als men kijkt waarom, lijkt dat nogal veel op de onregelmatigheden tijdens de verkiezingen in Istanbul omdat de stemmen door ongeautoriseerde personen zijn geteld”, reageerde Çavuşoğlu op critici.

De Turkse wet zegt duidelijk dat mensen die in het stembureau worden aangesteld ambtenaren moeten zijn, benadrukte de Turkse minister. “De onbevoegde personen zijn aangeklaagd [vanwege stembusfraude].”

Maandag kondigde de Turkse Kiesraad (YSK) aan dat de burgemeestersverkiezingen, die sommige Europese landen niet kennen, opnieuw moeten op 23 juni.

“De verkiezingen in Oostenrijk zijn op grond van dezelfde redenen opnieuw gehouden. Dat is door iedereen gerespecteerd en democratisch en transparant bevonden. Maar nu YSK in Turkije, een hoge rechterlijke instantie, een beslissing neemt op grond van de dezelfde redenen, wordt dat onwettig en antidemocratisch genoemd”, haalde Çavuşoğlu uit.

Turkije laat zich niet de les lezen op basis van “dubbele normen en aantijgingen”, aldus de Turkse minister.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 08-05-2019

May 08, 2019
Loading posts...