<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 04, 2021

Turkije ontdekt nog meer nieuwe gasvoorraden

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft het verwachte goede nieuws bekendgemaakt: het land heeft nieuwe aardgasvoorraden ontdekt in de Zwarte Zee. Het gaat om 135 miljard kuub gas uit de Amasra-1-put. Turkije heeft nu in totaal 540 miljard kuub aardgas gevonden.

Dat maakte Erdoğan vrijdag bekend vanuit de belangrijke Turkse havenstad Zonguldak aan de Zwarte Zee. Daar opende hij ook een nieuwe grote moskee aan zee en een maskerfabriek. “Er is meer nieuw goed nieuws op komst.”

Ook cruciaal was de voltooiing van een havenproject en startsein van de bouw van een technologische valley genaamd Filyos, welke stonden op een 150 jaar oud rapport van de Ottomaanse Sultan Abdulhamid II. De aardgas zal in deze regio opgeslagen en bewerkt worden.

Het land heeft eerder zelf nieuwe onderzoeks- en boorschepen aangeschaft en alle boorwerkzaamheden zelf verricht nadat Turkije eerder is misleid door buitenlandse bedrijven, welke meldden dat “er geen gasvelden zouden zijn”. Turkije ontdekte vorig jaar zo’n 405 miljard kuub gas in de Zwarte Zee. (LEES meer)

De Turken verwachten zelf nog meer goed nieuws: dit keer uit de Middellandse Zee.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-06-2021

Jun 04, 2021
Loading posts...