<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 01, 2019

Turkije ontrafelt volgende leugen over Syrische vluchtelingen

Turkije deporteert geen Syriërs maar onderneemt actie tegen illegale migratie.

“Het is juridisch niet mogelijk om de beslissing te nemen om Syriërs te deporteren vanwege de huidige situatie in Syrië”, verklaarde de hoge Turkse functionaris Abdullah Ayaz van het ministerie van Binnenlandse Zaken afdeling migratie woensdag.

Hij reageerde naar aanleidingen van aantijgingen dat Turkije “Syrische vluchtelingen het land uitzet”. Ayaz verduidelijkte dat het voortdurende proces, verplaatsing van migranten uit Istanbul, niets te maken heeft met ‘deportatie’.

“Er wonen Syriërs in Istanbul, hoewel ze in verschillende steden zijn geregistreerd. We verwachten dat ze terugkeren naar de [Turkse] steden waar ze staan geregistreerd”, liet de Turkse functionaris weten.

Niet-geregistreerde Syriërs moeten zich tot hun registratie in vluchtelingenkampen verblijven. “Zodra hun registratie is voltooid, worden ze in verschillende steden geplaatst.”

Registratie in Istanbul is gesloten vanwege een bestaande grote bevolking van Syrische vluchtelingen in de megastad. Ayaz benadrukte dat de verplaatsing van sommige vluchtelingen in Istanbul niet enkel Syrische vluchtelingen betreft, maar ook illegale migranten.

“We hebben in de afgelopen vijftien dagen actie ondernomen tegen 12.000 illegale immigranten. Onder hen waren 4.700 Afghanen en 3.000 Pakistanen, terwijl de rest van verschillende nationaliteiten was.”

Minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu sloot in een verklaring afgelopen weekend deportatie van Syrische mensen uit. Ze vallen onder tijdelijke bescherming of hebben een verblijfsvergunning net zoals buitenlanders die een internationale beschermingsstatus krijgen.

Turkije vangt het meeste aantal vluchtelingen op ter wereld. Het land heeft uit eigen middelen meer dan 35 miljard dollar uitgegeven voor de opvang. De buitenlandse hulp blijft tot op heden relatief en niet al te noemenswaardig klein.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 01-08-2019

Aug 01, 2019
Loading posts...