<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 11, 2018

Turkije ontvangt binnenkort eerste JSF-straaljager (F-35)

Het Turkse leger heeft vrijdag bekendgemaakt dat Turkije het eerste JSF-toestel (F-35) volgende maand in ontvangst neemt.

De overhandiging van de F-35 vindt plaats op 21 juni na een ceremonie in de Verenigde Staten, is gemeld. Het nieuwste gevechtsvliegtuig zal in een legerbasis in de Turkse stad Malatya gepositioneerd worden en vervangt de oude Turkse F-4’s.

De levering van alle bestelde toestellen zal vanaf september volgend jaar plaatsvinden. Turkije gaf eerder aan 100 JSF’s te willen aanschaffen.

Inmiddels worden Turkse straaljagerpiloten speciaal getraind voor de F-35. De toestellen zullen vanuit Amerika met behulp van tankervliegtuigen naar Turkije vliegen.

De bevestiging van de Turkse strijdkrachten komen na berichtgevingen dat er in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden inspanningen zijn de verkoop van JSF-toestellen aan Turkije te verbieden. “Het oude Turkije bestaat niet meer”, reageerde de Turkse buitenlandminister daarop. (LEES meer)

Turkije heeft miljarden ingestoken in het JSF-project. Turkse defensiebedrijven spelen ook een belangrijke rol in het F-35-programma.

Turkije heeft sinds 1990 een hechte band met Lockheed Martin, de bouwer van de JSF, en bezit honderden gevechtsvliegtuigen, voornamelijk F-16’s.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 11-05-2018

May 11, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...