<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 02, 2016

Turkije ontvangt ‘niets’ van EU-belofte voor vluchtelingen

De Turkse EU-minister Ömer Çelik is met cijfers gekomen naar aanleiding van een opmerking van de Oostenrijkse EU-expansiecommissaris Johannes Hahn.

De Oostenrijkse politicus zei tegen de krant Handelsblatt dat Turkije niet bereid is om het geld dat ze ontvangen in het kader van de vluchtelingendeal met de EU op te geven, waarop de Turkse EU-minister reageerde dat Turkije niet te koop is.

“Helemaal niets”

Çelik kwam met harde cijfers: Turkije heeft sinds 29 november 2015 tot nu toe maar 106 miljoen euro (3,5 procent) ontvangen van de door EU beloofde drie miljard euro. “Dat is niet zoveel”, sneerde de Turkse minister. “Dat is al helemaal niets naast wat Turkije heeft uitgegeven voor vluchtelingen, namelijk 20 miljard dollar”, benadrukte Çelik.

De Turkse minister herinnerde nogmaals voor wie het geld bestemd is: “Bovendien is dit geld niet voor Turkije, maar voor de vluchtelingen.”

Çelik adviseerde Hahn om te focussen op de agendapunten. “Stop met het versturen van (valse) berichten richting Turkije via de media. Focus je op het vluchtelingenprobleem”, aldus Çelik.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Sep 02, 2016
Loading posts...