<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 20, 2022

Turkije ontvangt opvallende leiders in New York

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft dinsdag in New York meerdere leiders op bezoek gehad voorafgaand aan de Algemene Vergadering van de VN.

De Turkse leider sprak met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in het Turkevi Center, of Turkish House, tegenover het VN-hoofdkwartier in New York. De vergadering was gesloten voor de pers.

Ook zijn ontvangen de voorzitter van de presidentiële raad van Jemen Muhammed al-Alimi, de president van Guatemala Alejandro Eduardo Giammattei Falla, de Georgische premier Irakli Garibasjvili en de Amerikaanse senators Lindsey Graham en Chris Coons. Uit Libië is Mohammed al-Menfi, de voorzitter van de presidentiële raad van Libië, verwelkomd.

Erdoğan heeft ook de president van het joodse wereldcongres en tevens multimiljardair Ronald Lauder gesproken in de Turkse toren.

Een dag eerder en later zijn ook koning Abdullah II van Jordanië, de Franse president Emmanuel Macron, Japanse premier Fumio Kishida, president Alexander Van der Bellen van Oostenrijk en de Israëlische premier Yair Lapid gesproken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-09-2022

Sep 20, 2022
Loading posts...