<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 03, 2016

Turkije op eerste plaats in Rusland

De opheffing van de Russische toerismeblokkade heeft ervoor gezorgd dat de populaire vakantiebestemming Turkije opnieuw op de eerste plaats staat in Rusland.

Dat blijkt uit gegevens van de Russische zoekmachine voor vakanties Yandex Travel.

De Russen zochten het meest naar Turkije als vakantieland. Turkije stond al na 24 uur met een ruime voorsprong op de eerste plaats.

Touroperators

De eerste vluchten vanuit Rusland naar Turkije beginnen over enkele dagen. Touroperators  verwachten dat Russische toeristen massaal naar Turkije zullen gaan, met name in de maanden augustus en september. “De blokkade is namelijk op de eerste dag van het hoogseizoen opgeheven. De vliegtuigen staan al klaar”, melden Russische touroperators.

Toeristen

Russische toeristen reageren zeer positief op de ontwikkelingen tussen Turkije en Rusland. “We konden geen geschikte alternatief vinden”, klinkt er vanuit Rusland.

“Ik heb zelfs een vriend die niet op zomervakantie zal gaan omdat hij geen soortgelijke all-inclusive vakantie heeft kunnen vinden net als in Turkije”, zegt de 21-jarige Katya Smernikova tegen persbureau AA. De 31-jarige Alina Ivanova vindt dat de prijzen in Turkije het land erg geliefd maken. “Er zijn uitstekende vakantiemogelijkheden in Turkije”, reageert de 25-jarige Dmitriy Malikov.

In Antalya vierden Russen feest nadat bekend werd dat Turkije en Rusland de betrekkingen zullen normaliseren.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOSKOU

Jul 03, 2016
Loading posts...