<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 21, 2021

Turkije opent binnen 2 maanden gebouwd ziekenhuis in Albanië

In Albanië is woensdag een door Turkije gebouwd ziekenhuis met 150 bedden geopend. De Turken bouwden het ‘Turkije-Albanië Fier Vriendschap Ziekenhuis’ in minder dan de beloofde drie maanden, 68 dagen om precies te zijn. Het gaat om een geschenk van Turkije.

“Het ziekenhuis is in minder dan drie maanden voltooid en is uitgerust met de modernste medische apparatuur”, sprak de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vanuit Ankara de aanwezigen in de zuidwestelijke Albanese stad Fier toe. Namens Turkije was in Fier aanwezig de Turkse gezondheidsminister Fahrettin Koca.

Het ziekenhuis kostte 70 miljoen euro (meer dan 84 miljoen dollar) en is gebouwd op een terrein van 50.000 vierkante meter, waarvan 17.425 vierkante meter overdekt. De Albanese premier Edi Rama benadrukte in zijn toespraak Turkije zeer dankbaar te zijn.

“Met zes operatiekamers, zes poliklinieken, 20 intensive care-afdelingen en 130 dienstbedden is dit ziekenhuis klaargemaakt voor onze Albanese broeders en zusters”, benadrukte Erdoğan.

In totaal zullen 387 gezondheidspersoneel, waaronder 56 Turken, dienen in 23 belangrijke afdelingen van het ziekenhuis, aldus de Turkse president.

Het hospitaal was een verzoek van de Albanese premier, ingediend in januari tijdens zijn staatsbezoek aan Ankara. (LEES meer + FOTO’S)

Huizen

Het Turkse staatsbouwagentschap TOKI is in opdracht van president Erdoğan ook gestart met de bouw van 522 nieuwe huizen in Albanië. De woningen zijn voor Albanezen die in september en november 2019 hun huizen zijn kwijtgeraakt door hevige aardbevingen in dat land. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-04-2021

Apr 21, 2021
Loading posts...