<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 26, 2019

Turkije opent dit jaar grootste ziekenhuis ter wereld (en nog eens twee andere)

Turkije opent dit jaar drie stadsziekenhuizen van mega-omvang. In Ankara gaan twee megaziekenhuizen open, terwijl in de Turkse stad Bursa ook een grote stadziekenhuis de deuren zal openen.

Dat liet de Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca in een exclusief interview weten.

Inwoners van Ankara zullen dit jaar ook het tweede megacomplex in de wijk Etlik zien openen. Die is qua omvang bijna net zo groot als het megacomplex in Bilkent.

Het megaziekenhuis in Bilkent, ter waarde van 890 miljoen euro, bevat negen grote gebouwen met daarin een algemeen ziekenhuis en afdelingen voor cardiologie, neurologie, gynaecologie, oncologie, fysiotherapie, revalidatie en kinderen. De bouw is in een eindfase beland.

Met een beddencapaciteit van 3.810 staat het Turkse megazorgcomplex op een derde mondiale plaats, maar is het grootste ziekenhuisgebouw ter wereld dat vanaf nul is gebouwd. Het staat op een oppervlakte van 1.312.000 vierkante meter. Het laboratorium beslaat 7.400 vierkante meter. Voor enkel de diagnoseapparatuur is 17.500 vierkante meter gereserveerd.

De diensten zullen door staatsartsen worden geleverd. “Iedereen zal kosteloos de beste, snelste en meest comfortabele zorg ontvangen”, is verklaard. Het stadsziekenhuis bevat de modernste apparatuur. Dagelijks kunnen 110.000 mensen langskomen.

Turkije is een nieuw tijdperk ingegaan in de zorg nu het een dertigtal ultramoderne stadsziekenhuizen van mega-omvang in tientallen Turkse steden bouwt. (LEES meer + FOTO’S)

Acht van de megaziekenhuizen zijn voltooid, twaalf verkeren in bouwfase en tien in aanbestedingsfase. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 26-01-2019

Jan 26, 2019
Loading posts...