<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 09, 2020

Turkije opent groot handelscentrum in Dubai

Turkije heeft een groot handelscentrum geopend in Dubai. Het trade center staat nabij Palm Island aan de oever van de Perzische Golf en is geopend door de industriezone van de Turkse stad Kayseri.

Het handelscentrum heeft een binnenruimte van zo’n 14.000 vierkante meter, een showroom van 8.000 vierkante meter en een magazijn van 2.000 vierkante meter met sociale voorzieningen.

Het centrum is opgericht met de steun van het Turkse Ministerie van Handel en de Turkse Assemblee van Exporteurs TIM.

Tahir Nursacan, de voorzitter van de industriezone van Kayseri, woonde de openingsceremonie virtueel bij en zei dat het centrum een voorbeeld van handelsbevordering door de staat en interinstitutionele coördinatie is.

“Het project dat we in Dubai zijn gestart om Turkse producten te promoten en op te slaan en om de exporteurs financiële en logistieke ondersteuning te bieden, is slechts in een korte periode van twee jaar voltooid”, benadrukte hij.

Dubai is een van ‘s werelds commerciële centra, benadrukte Nurcan. Turkse producten, waarvan het handelsvolume nu zo’n drie miljard dollar is, moeten nieuwe markten veroveren, zei hij.

“We verwachten dat dit centrum zal helpen om de [nieuwe] exportdoelstellingen van Turkije te halen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 09-12-2020

Dec 09, 2020
Loading posts...