<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 09, 2022

Turkije opent groot ingenieurscentrum voor eigen straaljagers

In Turkije is deze week in de hoofdstad Ankara een groot luchtvaart- en ruimtevaartcomplex met daarin een ingenieurscentrum geopend. Het gaat om 19 luchtvaart- en ruimtevaart gerelateerde gebouwen en laboratoria die gezamenlijk zo’n 20.000 banen zullen creëren.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan was persoonlijk aanwezig bij het nationale trotsproject. De Turken hebben namelijk al een ver stadium bereikt met de ontwikkeling van de eigen straaljager TF-X en trainingstoestel Hürjet. Daarnaast vliegt de Turkse helikopter Gökbey en Atak(-2) al en zijn de eerste exemplaren al geëxporteerd.

In het nieuwe ingenieurscentrum voor de TF-X van 65.000 vierkante meter en ter waarde van 220 miljoen lira gaan zo’n 2.300 mensen werken. Ook is een grote composietfaciliteit geopend van 412 miljoen lira. Met zijn 19 afdelingen is dat gebouw de vierde grootste in de wereld en heeft een productiecapaciteit die twee procent van alle luchtvaartcomposiet ter wereld kan produceren.

Naast het complex staat voortaan ook een industriezone met daarop 16 fabrieken. In een latere fase zullen zich daar zo’n 300 bedrijven vestigen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 09-01-2022

Jan 09, 2022
Loading posts...